به گزارش سلام کوخرد به نقل از هرمیزان، حسین فرشیدی، معاون بهداشت وزیر بهداشت، در دیدار با استاندار هرمزگان از وضعیت نگرانکننده گسترش پشه آئدس در استان خبر داد و گفت: در حال حاضر در پنج استان کشور از جمله هرمزگان، سیستان و بلوچستان، بوشهر، گیلان و مازندران، مواردی از صید این پشه گزارش شده و متأسفانه در برخی مناطق استان انتقال داخلی بیماری تب دنگی نیز اتفاق افتاده است.
معاون وزیر بهداشت افزود: نوع پشه آئدس در جنوب کشور از نوع تهاجمیتر و بیماریزاتر است و شدت علائم بیماری در این مناطق بالاتر گزارش شده است.
وی که همراه با تیمی از کارشناسان وزارت بهداشت از مناطق آلوده و در معرض خطر در بندرعباس و بندرلنگه بازدید میکرد، تأکید کرد: مهمترین فاکتور در مهار بیماری، محیط است؛ باید محیط را برای زندگی و تخمریزی پشه ناسالم کنیم.
فرشیدی اضافه کرد: خوشبختانه مردم برخی شهرها از جمله بندرعباس و بندرلنگه با آگاهی بالا وارد عمل شدهاند و بسیاری از مکانهای مستعد تخمریزی پاکسازی شده است. همچنین عدم بارندگی در دو ماه گذشته، عاملی بازدارنده برای رشد پشهها بوده است.
با این حال، وی هشدار داد: در سه ماه گذشته تراکم پشهها در هرمزگان بالا بود و اگر در ماههای آینده بارندگی رخ دهد، تخمهای باقیمانده فعال میشوند و ممکن است با انبوه پشههای حامل ویروس مواجه شویم.
معاون وزیر بهداشت با اشاره به خاصیت خطرناک این پشه گفت: ویژگی پشه آئدس این است که مقاومت به سم و حتی ویروس را به نسل بعدی منتقل میکند. بنابراین مبارزه با آن ساده نخواهد بود و باید از هماکنون اقدامات آموزش همگانی و بهسازی محیط را تقویت کنیم.
فرشیدی همچنین نسبت به در معرض خطر بودن استانهای مجاور مانند خوزستان و گلستان هشدار داد و بر لزوم پایش دقیق و همکاری فراگیر برای مهار این پدیده تأکید کرد.
او در پایان گفت: برای انتقال بیماری سه عامل نیاز است؛ پشه، ویروس و انسان. اگر این سه کنار هم قرار بگیرند، انتقال بیماری قطعی است. پس باید کاری کنیم که گزش اصلاً اتفاق نیفتد.
انتهای پیام/
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰